garażowy przegląd OI

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Gregory98
    Drive
    • 2011
    • 54

garażowy przegląd OI

Rusza lista na grupowe chipowanie. Jak jest ktoś chętny to proszę się dopisywać

• skalar
    Rider
    • 2010
    • 575

garażowy przegląd OI

mam teraz wiele wolnego (aż do 4 stycznia)potem praca po 12 h
    kilka godzin dziennie przesiaduje w garażu i robię po swojemu przegląd mojej OI.
    na początek zacząłem od układu dolotowego tz.SMIC zdemontowałem go a tam wyleciało z niego jakieś ok 200ml oleju,widząc to zabrałem się na odme a raczej przewód ktory idze od pokrywy zaworów rozleciał sie na dwie części pokombinowałem troche z resztka tych wężyków dopasowałem inne plus opaski,poskładałem uszczelniłem.po tym zabiegu auto jakby bardziej równiej pracowało.
    przy okazji zrobiłem dodatkową wentylacje SMIC.tz. w nadkolu zamontowałem kratkę wentylacyjną na szczęście jest ona kolory czarnego i nie wpada w oczy.(efekt zobacze latem)
    SMIC dokładnie oczyszczony z oliwy benzyną ekstrakcyjną,dałem nowe opaski bo te ori sprężynowe już nie trzymały.
    kolejnym etapem były świece i tu zonkkk. na pierwszej świecy po zdjęciu cewki widze olej :evil: musiałem go wypompować,użyłem pompki od płynu do szyb.udało sie prawie całość wypompować.(skąd ten olej???)świece wzrokowo były w pożądku tylko ten olej na pierwszym cylindrze.
    posprawdzałem też wzrokowo wężyki podciśnienia,wyglądają OK.
    DV ściągałem i sposobem ,,dmuchanym,,sprawdziłem i jest chyba OK.

mam jeszcze kilka dni,więc co bym mógł jeszcze posprawdzać???

Komentarz

• richi9
      Rider
      • 2011
      • 427

olej na świecy to zapewne z uszczelnieia porywy zaworów. Tam sa 4 takie okrągłe uszczelki w mejscach gdzie wchodza cewki i Ci podcieka olej...
      Przyglądnij się uważnie odmie i jej rozgałęzieniom bo jest tam dużo kombinacji. Ja osobiście odme odpiełem od dolotu i wpuściłem do plastikowej butli z filtrem bo miałem częste błędy z powodu nieszcezlności na kolektorze ssącym. na kolektorze odmę wogóle zdemontowałem i teraz jest gittt

Komentarz

• skalar
        Rider
        • 2010
        • 575

Zamieszczone przez richi9
        olej na świecy to zapewne z uszczelnieia porywy zaworów. Tam sa 4 takie okrągłe uszczelki w mejscach gdzie wchodza cewki i Ci podcieka olej...
        Przyglądnij się uważnie odmie i jej rozgałęzieniom bo jest tam dużo kombinacji. Ja osobiście odme odpiełem od dolotu i wpuściłem do plastikowej butli z filtrem bo miałem częste błędy z powodu nieszcezlności na kolektorze ssącym. na kolektorze odmę wogóle zdemontowałem i teraz jest gittt
        jak zrobiłes dokładnie odmę?? masz jakieś foto jak to wyglada??

Komentarz

• richi9
          Rider
          • 2011
          • 427

odma to temat szeroki!!!
          Ja na kolektorze zaślepiłem wyjścia na odmę . Zlikwidowałem całą część oznaczoną na czerwono w kółku a tam gdzie jest strzałką wypuściłem do butelki...
          jak widze nazsa strona nie przyjmuje tego załącznika no to nic nie wyślę sooorryy

Komentarz

• skalar
            Rider
            • 2010
            • 575

Zamieszczone przez richi9
            odma to temat szeroki!!!
            Ja na kolektorze zaślepiłem wyjścia na odmę . Zlikwidowałem całą część oznaczoną na czerwono w kółku a tam gdzie jest strzałką wypuściłem do butelki...
            jak widze nazsa strona nie przyjmuje tego załącznika no to nic nie wyślę sooorryy
            szkoda ze nie widzę,może znajde gdzieś w necie.

Komentarz

Pracuję...